Concert

Herinneringsconcert: waar woorden tekort schieten spreekt de muziek.

Bij afscheid en verdriet wordt muziek gebruikt om gevoelens een plaats te geven. Aan het einde van het jaar kan het gemis en de leegte op een mens afkomen. De liefde en warmte die er altijd is geweest, is na het overlijden van een dierbare verdwenen.  De lege plaats in de kring rond de feestdagen kan confronterend zijn. De dierbare herinneringen komen boven. Om mensen bij te staan in deze moeilijke periode, werd in Ede een initiatief opgezet: het Herinneringsconcert.

Op dinsdagavond  15 november stonden de deuren van de Taborkerk  aan Prinsesselaan wijdt open voor iedereen die met gemis te maken heeft gekregen. De avond werd gevuld met muziek van zangeres Paula Vos, harpmuziek van Jennette Roozeboom en het Hattems Koperquintet. Tevens leverden diverse sprekers tijdens de avond een korte bijdrage.

Het hoogtepunt van de avond was het aansteken van 5 witte kaarsen, deze staan symbool voor alle geliefden die ons ontvallen zijn. De zwarte kaars stond ter nagedachtenis van alle slachtoffers van geweld in de wereld. In de daarop volgende minuut van stilte werd  het verdriet en gemis van allen die ons zijn ontvallen herdacht. Na afloop was er mogelijk om verhalen met elkaar te delen tijdens de koffie. We mogen terugzien op een troostvolle avond.

 

 

Film & Geluidsopname

 

Wilt het Herinneringsconcert nog een keer ervaren?

Dat kan door het nog een keer bekijken of beluisteren. Klik hieronder op de link naar het mp3 bestand u kunt dit bestand ook opslaan op uw apparaat.

 

Link naar het mp3 bestand: hier

 

Tijdens de avond is er ook een film opname gemaakt, klik op de film om te starten.